top of page
Image by Felix Rottmann

Certificering

Image by Felix Rottmann

Certificering

2024 BRC 00035112-BRCIOP-NLDNL-UKAS.jpg

De BRC Global Standard for Food Safety,

veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard
op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC),
de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.
Het oorspronkelijke doel van de BRC Food-standaard was dat een leverancier van levensmiddelen met één inspectierapport aan meerdere afnemers zou kunnen aantonen en dat alle relevante aspecten onder controle zijn.
In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook directie-verantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde.
De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

Specificaties.png
bottom of page